29 Ekim 2009 Perşembe

Sosyal hayatta pek kabul edilir olmasa da, küfür etmenin insan doğasına iyi geldiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucu, küfür eden kişi, acılarından daha kolay arınıyor.


Ben kolay kolay kendini kaybeden biri değilimdir. Hatta allah bana peygamber sabrı  vermiş derim kendi kendime.. Susmasını'da iyi bilirim konuşmasını'da yeterki beni çileden çıkarmasınlar hanımlığımı korumasını gayet iyi bilirim ama kimseye hak etmediği bir şeyi asla söylemem , küfür etmem , zavallı insanlar gibi başka şeylerin arkasına sığınıp tere yağ gibi üstte çıkmam  karşımdaki insan hak etmişse küfürün bile  en ağırırnı duyar benden  erkekler'den bile daha iyiyimdir bu konuda...  Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali ...Herkez haddini bilecek boyu kadar uzanacak laf ta olsa ... dil yarası geçmez o yüzden  her şeyi bilememize bazen gerek yoktur ama HADDİMİZİ BİLİRİZ....

İngiltere'de Keele Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, küfür etmenin de yararları olduğu sonucunu çıkardı. Bilim adamları, küfür içerikli kelimelerin kişinin fiziksel ağrılarına iyi geldiğini ortaya koydu.

Araştırmayı yöneten Doktor Richard Stephens, küfür eden kişinin rahatlayarak sinir halinden kurtulduğunu ve bu şekilde fiziksel acı ve ağrılardan, diğer insanlara göre daha kolay sıyrıldığını söylüyor.

Stephens, "Küfür eden kişi, mücadelesini sözlerle verdiği ve savunmasını küfre başvurarak yaptığı için, agresif olma halinden çabuk arınabiliyor. Bu durum da yine kişinin kendisine iyi geliyor. Düşmanlara karşı söylenen her küfür, kişinin acılarını dindiriyor" şeklinde konuşuyor.