12 Ekim 2010 Salı

Karanfilin Faydaları ve Zararları


Karafili genellikle kokusu için pastalarda veya hamur işlerinde kullanırız.Bazen de ağız kokusunu gidermek için. Ama sadece hamur işleri veya koku gidermek için kullanmak gerekmiyor,çünkü karanfilinde her bitki gibi vücudumuza bir çok faydası var.Ama faydasının yanı sıra zararlarıda var.

KARANFİL
Ağız’da ve mide’de ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır.

Mide tenbelüği ve iştahsızlığı giderir.

Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve barsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.

En inatçı ishalleri derhal geçirir.

Et ve et sulu yiyeceklerin bozulmasını, bayatlamasını ön­ler. İshal ve peklikte vücudun barsaktan zehirlenmesini, dola-yısıle çeşitli hastalıklara ve kansere karşı korunmasını sağlar.

SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR:
Bedeni ve bilhassa zihni yorgunlukları giderir. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntıları zamanla geçirir. Hafıza zayıflığını, ağır işitmeyi, baş dönmesini, sinirden ileri gelen baş ağrılarını giderir.

DEZENFEKTANDIR:
insanı bulaşıcı hastalıklara karşı korur. Hastalara bakan diğer kimseleri çeşitli mikrop bulaşma­sına karşı korur.

CİNSEL KONUDA DA ETKİLİDİR :
Kadın ve erkekte oinsel isteği çok artırır. Hanımlarda hamile kalmayı kolaylaştırır. Hamile kadınlarda uterusu kuvvetlendirerek, doğumu ko­laylaştırır.

DİĞER FAYDALARI :
Bol idrar söktürür, vücutta çeşitli sebeplerden biriken su­yu dışarı atar.
Damla hastalığını zamanla geçirir. Verem tedavisidde, diğer ilaçlar yanında bununda fayda­sı çok olur.